Bistro-Trattoria „FRANICA“ je mjesto s tradicijom dugom cijelo stoljeće. Početkom 20.vijeka na tom mjestu otvorena je kavana-restauracija „Kod pristaništa“.

1931. godine zgrada je nadozidana i pretvorena u hotel „Triglav“  s restoranom u prizemlju i 9 soba na prvom i drugom katu.

1995. godine Zdravko Čabrijan,unuk pok.Marijana Dujmovića „Franica“; jednog od pionira hotelskog turizma u Baški; sa svojom suprugom  otvara restoran pod imenom„Franica“.

Svojim smještajem u srcu bašćanskog porta, s pogledom na barke i veliku plažu ,interierom i ukupnim uređenjem „Franica“ je mjesto susreta prošlosti i sadašnjosti. Bogatstvo glagoljaške tradicije bašćanske kotline prisutno je u svakom detalju.“Franica“ je sjenovita oaza koja svojim gostima za vrijeme vrelih,ljetnih dana pruža nezaboravan ugođaj u intimi sjenovite terase čiji svod čini zelenilo bršljana,loze,pasiflore, a akvariju s morskom vodom najviše se vesele djeca.

Užitak za nepce čine domaća jela od svježe ribe, janjetine i ostalih vrsta mesa i tjestenine; pripravljena na način kako su to radile naše bake i obojena mirisima ružmarina,kadulje, maslinovog ulja i odabranih vinskih sorti, naročito Žlahtine.

Bistro-trattoria „Franica“ je nezaobilazno mjesto druženja, gdje možete proslaviti krštenje,rođenje,godišnjice...

© Webdesign by www.firmus-grupa.hr